Home » EXPIRAT » Renunt la fumat… sunt in control a ceea ce fac

Renunt la fumat… sunt in control a ceea ce fac

Fumez din facultate, adica deja de … prea multi ani. Nu mi s-a facut jena de varsta ci m-a ingrozit perioada lunga; m-a ingrozit, m-a intristat… Am observat ce energie pot sa am cand nu fumez 5-6 ore; stiu ca nicotina ar trebui sa iasa in 72 de ore. Va fi greu, dar va fi si mai greu daca nu incetez: respir greu, urc greu scarile, tusesc, dorm prost… Asa ca asta e DAY 1.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 Responses so far.

 1. Ramona spune:

  Au trecut 13 ore; am iesit si la alergat; sindrome de sevraj deocamdata inexistente….

 2. Ramona spune:

  A trecuto zi si 10 ore. azi dimineata am avut pentru prima data dorinta de a fuma o tigara… am fost cuminte…

 3. ciprianh spune:

  Nicotina genereaza in creier dopamina, hormonul placerii. Daca gasesti ceva amuzant sau care iti face placere – de ex sa vb la telefon cu o prietena…inlocuieste tentatia cu un proces generator de placere . Exista documentatie pe net…

 4. Anrox spune:

  Eu mi am propus sa renunț la fumat , acum exact un an de zile. Și am reușit ,dar m-am îngrășa aproape 10kg și m-am apucat de băut .Imi e jena sa mai ies din casa,m am izolat și m am apucat ușor ,ușor de alcool . Asta e și mai rău!
  Recunosc ca am probleme in relația cu iubitul și asta ma calmează ,dar sincer mai bine fumam decât sa beau !!! Mi a fost foarte greu sa ma las de fumat ,de câte ori am început ,a intervenit câte o problema și gândul îmi era numai la țigări ,ma trezeam și noaptea sa fumez. Pana intr o zi când mi am dat seama cât de rău îmi fac ,începusem sa simt o durere in spate și m am speriat ,am zis gata cu plămânii mei! Atunci a început lungul drum fără țigări . Și daaa am reușit și sunt tare mândra de asta ,dar trebuie sa îmi fac curaj și pentru băutura . Când am simțit ca iau in greutate am început sa beau ,in loc sa fumez. Am intrat intr un cerc vicios și foarte greu de oprit. Partea proasta e ca ma îmbăt ,de la Țigara nu ma îmbătam.
  Dacă imi pun un pahar nu ma m ai opresc pana nu termin sticla și in plus…..la început a mers sa îmi taie pofta de mancare ,dar mai târziu am început sa mănânc cât cuprinde și sa beau deasemenea. Nu ma mai recunosc ,eu eram activ, sportiva și arătam bine pt vârsta mea ,acum cu 10 kg + și alcool și ma duc in jos . Numai eu pot sa ma ajut ,este dureros ca așa zis partenerul meu nu ma susține cu nimic ci ma critica tot timpul și asta ma face sa ma duc tot timpul in jos.

  Trebuie sa îmi iau un mare și serios angajament ,sa nu mai beau și de aici le rezolv pe toate .Azi ca și acum un an ma opresc cu alcoolul!

Lasă un răspuns

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify GooglePlus Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for GooglePlus Login to work